Dinamarca kandiderar

Även Vänsterpartiets vice ordförande, Rossana Dinamarca, har nu meddelat att hon ställer upp till partiledarvalet. Inom partiet är Dinamarca en mycket populär kandidat. Utanför partiet är hon kanske hittills mest känd för sitt arbete som skolpolitisk talesperson, där hon också visat att hon är en bra och framåt debattris.

En av de frågor Dinamarca tycker det är viktigast att driva är 6 timmars arbetsdag. Hon menar att det är dags att lyfta kravet från vision till handling. Dinamarca säger också att hon vill sätta fokus på kvinnor, unga och invandrare – de grupper där vänsterpartiet fått minskat stöd vid de senaste valen.

Dinamarca har flera gånger markerat att hon nu vill se en kvinna som partilederska, och samtidigt att hon just ur feministiskt perspektiv är negativ till ett delat ledarskap. Hon menar att risken är stor att det kan fungera som ett alibi för att få behålla en man i toppen.

Rossana Dinamarca säger också att i ett samhälle där klassklyftorna vuxit så som de gjort i Sverige under senare tid, borde vänsterpartiet ha en självklar roll. Därför vill hon att partiet ska bli tydligare och konkretare och profilera sig i bland annat välfärdsfrågor.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV