Sverigedemokraterna och regeringen avvecklar presstödet till årsskiftet samtidigt som jämställdheten backar och rasismen ökar. För Fempers handlar det om 320 000 kr i månaden som försvinner. Men vi kan inte ge upp, lägga ner och låta auktoritär nationalism få blomstra fritt. Därför startar vi nu feministiskt presstöd. Ett presstöd som inte bygger på ett otryggt stöd från den stat och regering vi granskar utan från alla feminister som tycker det är viktigt med feministiskt media.

Enligt regeringens egna utredning kommer antalet så kallade nischtidningar, där Fempers ingår, minska från 130 till 23 stycken. En minskning med 82%. Vi pratar alltså om en total slakt av mediemångfalden av SD och regeringen. Kvar blir 3-4 stora mediebolag som snart kommer äga i stort sett varenda dagstidning som ges ut i detta landet.

Var med och bygg upp en motkraft i form av feministiskt presstöd genom att bli månadsgivare. Med fasta månadsgivare kan vi bygga upp den trygghet som krävs för långsiktigt satsning och utveckling av vårt journalistiska arbete. Varje 50 000 kr i måndsgåvor ger möjlighet till en anställd journalist. Vår dröm är att istället för att säga upp fler kunna anställa igen och utöka bevakningen.

Alla gåvor är välkomna och bidrar till mer feministisk journalistik och att Sveriges enda feministiska nyhetstidning kan leva vidare.

Tack för er stöd!


Andra sätt att stödja oss:

Prenumerera
Genom att prenumerera så stödjer du inte bara vår utgivning utan kan då även ta del av hela vår feministiska nyhetsrapportering – gå in här för att komma till vår prenumerationssida.

Bli prenumerant

Swisha
Swisha valfri summa till 123 62 084 58 eller skanna QR-koden nedan, om du vill bidra med en enstaka gåva till vårt fortsatta arbete. Märk ”Feministiskt presstöd”.

QR-kod till Swish


För att avsluta månadsgåva kan du gör detta genom din bank eller gå in här