PRESSTÖDET ÄR AVSKAFFAT – BIDRA TILL VÅR ÖVERLEVNAD MED FEMINISTISKT PRESSTÖD!

I förra veckan fick Fempers nyheter en tung nyhet – vi får inte det nya mediestödet. I stället får tidningen ett övergångsstöd som helt upphör om ett par år.
Enligt motiveringen till avslaget har inte Fempers nyheter tillräckligt många prenumeranter för att kunna anses vara av särskild vikt för mediemångfalden – ett av kriterierna för att få stödet.

Samtidigt vet vi att många tidningar i dag själva saknar kunskap om hur man ska arbeta med feministisk nyhetsbevakning eller bevakning som bidrar till att fler ska få komma till tals. Både kvinnor och utrikes födda personer är underrepresenterade i medierna, både som berörda av de samhällsfrågor det skrivs om och inte minst som experter.

Det är sådan journalistik vi hela tiden strävar efter att leverera och som kompletterar det stora nyhetsflödet, och därför också borde vara av vikt för just mediemångfalden.

Nu återstår för oss bara det så kallade övergångsstödet, ett stöd som fasas ut under tre år. I år innebär det 500 000 kr mindre i stöd än förra året och sedan minskar det under de två kommande åren för att sedan helt upphöra.

Vi vill tacka alla er som läser, har skrivit upp er på nyhetsbrevet, tecknat en prenumeration eller skänkt en slant. För att hålla uppe kvaliteten under de här två åren och förhoppningsvis överleva längre än så behöver vi bli ännu fler.

Du kan stödja oss genom att teckna en prenumeration, swisha eller bli månadsgivare.

Du kan också stödja oss – om du inte redan gör det – genom att gå in och läsa artiklarna vi publicerar och gilla och sprida dem i sociala medier.

Varma hälsningar,
Fempers redaktionen


Andra sätt att stödja oss:

Prenumerera
Genom att prenumerera så stödjer du inte bara vår utgivning utan kan då även ta del av hela vår feministiska nyhetsrapportering – gå in här för att komma till vår prenumerationssida.

Bli prenumerant

Swisha
Swisha valfri summa till 123 62 084 58 eller skanna QR-koden nedan, om du vill bidra med en enstaka gåva till vårt fortsatta arbete. Märk ”Feministiskt presstöd”.

QR-kod till Swish


För att avsluta månadsgåva kan du gör detta genom din bank eller gå in här

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV