Lediga tjänster

Här annonseras alla lediga tjänster. För lediga tjänster på vår systertidning Syre,  läs mer härAnnonssäljare med stort eget driv

Om ett drygt år kommer dagens presstöd ersättas av ett stöd som både är osäkrare och betydligt lägre. Vi påbörjar därför nu en resa bort från presstödsberoendet och söker för det en annonsansvarig. Du kommer att ansvara för försäljning på alla våra sajter och pappersmagasin och även vara med och utveckla nya kanaler och former av försäljning. Just nu handlar det om: 

 • tidningensyre.se med tillhörande veckomagasin på papper
 • fempers.se med tillhörande kvartalsmagasin på papper
 • landetsfria.se med tillhörande magasin som kommer åtta gånger per år
 • tidningenglobal.se med tillhörande magasin som kommer åtta gånger per år
 • rosaguiden.se
 • fria.nu och feministisktperspektiv.se med arkivmaterial som har fortsatt många läsare

Vi söker dig som har:

 • förmåga och erfarenhet av att självständigt planera och driva annonsförsäljning
 • stort driv och resultatfokus
 • jobbat med annonsförsäljning inom mediebranschen
 • är kreativ, nytänkande och duktig på att se och utforma nya realistiska upplägg utan att tappa resultatfokus.

Det är ett stort plus, men inget krav, om du:

 • kan våra tidningars kundgrupper och vilka verksamheter/företag som kan vara intresserade av att nå dom
 • har ett bra nätverk bland verksamheter som kan vilja annonsera hos oss
 • gillar rörliga organisationer och när verksamheten och arbetet utvecklas
 • har erfarenhet av att driva digital försäljning och har arbetat ”hands-on” med Google Ads

Vi är öppna för både en lösning med anställning och fast lön eller konsultuppdrag med provision. För rätt person kan det  i framtiden även finnas möjlighet att utöka verksamheten. Både genom att bygga upp och leda en avdelning med flera säljare och utöka med flera intäktsaktiviteter såsom eventförsäljning och insamlingar.  

Ansökan görs på denna länk.
Ansökningstid: Du kan söka tills tjänsten är tillsatt, men tidig ansökan ger ett försprång. Intervjuer sker löpande med start i slutet av augusti.
Start: Snarast, efter överenskommelse.
Storlek på tjänsten: Heltid eller deltid efter eget önskemål. Det finns även möjlighet att jobba i eget företag med ett provisionsupplägg om du föredrar det.
Placering: Stockholm, men största delen av arbetet kan ske på distans.
Arbetstider: Fria (målstyrd förtroendearbetstid).
Lön: Likalön i företaget är 32 000 kr i månaden för heltid, men också möjligt att jobba som konsult i eget företag med provisionsersättning istället.
Anställningsform: Provanställning syftande till tillsvidareanställning (eller konsult i eget företag).
Semester: 30 dagar per år.
Förmåner: Friskvård 3 600 kr/år. Personallunch varannan vecka. Mobil och dator som får användas även privat.
Kollektivavtal: Lokalt avtal med Unionen.
Facklig kontaktperson:  Valdemar Möller (ordförande i lokala fackklubben), valdemar.moller@landetsfria.nu
Frågor: Mejla till Marie Malmberg på rekrytering@tidningensyre.se.

 


Spontanansökningar inom webbutveckling

Vi välkomnar spontanansökningar inom webbutveckling från personer som har både stor webb- och tidningskompetens. Inte minst om du jobbat med planering och digitala strategier.  Skicka gärna ett mejl om du brinner för grön media, har varit med och byggt, utvecklat och planerat webbsidor för nyhetstidningar och har en stor och bred kompetens inom webb som du tror vi på Syre kan ha nytta av. Berätta då vad du ser att du kan bidra med och vad du gjort i tidningsvärlden inom webb. Skicka till kim.vagi@tidningensyre.se.

Tjänster som kommer utlysas senare under året

Kommunikationschef  för Mediehuset Grön Press. Du kommer jobba såväl praktiskt som strategiskt med Mediehusets kommunikation och hur vi syns samt utbilda, stödja och coacha dem som jobbar med sociala medier, nyhetsbrev och annat spridningsarbete på de olika tidningarnas redaktioner. I arbetet kommer också ingå att jobba med Patreon och annan fundraising för delfinansiering av olika projekt.

Projektledare, producent, programledare och reporter för TV och radio/podd.  Vår nästa stora mediesatsning kommer vara tv och podd/radio. För det kommer vi dels behöva en erfaren projektledare/producent dels programledare/reporter.

Eventprojektledare. Som en del i att ge plats för och nå ut med andra diskussioner än det som syns i samhället i stort är vårt mål att även börja jobba med utåtriktade event. För detta kommer vi behöva en projektledare. Mer info kommer när pandemin börjat lägga sig.

Tror du att någon av ovanstående tjänster skulle passa dig och vill ha information när den tjänsten utlyses, skicka ett mejl till intresseanmalan@fempers.se. Skriv namnet på tjänsten, så som den är benämnd ovan, i ämnesraden (är du intresserad av flera, skriv samtliga i ämnesraden). För att få en bra sammansatt grupp välkomnar vi extra mycket intresseanmälan från dig som har en bakgrund i en annan del av världen. Observera att frågor om tjänsterna inte kommer att besvaras förrän de är utlysta.ANNONS