Nyheter

Eva Nordmark ny TCO-ordförande

Den arbetsgrupp som förbereder ordförandevalet till TCO:s kongress 10-12 maj har nu kommit fram till sitt förslag. De vill att Eva Nordmark ska bli ny ordförande i TCO.

Eva Nordmark är idag förbundsordförande i SKTF, och ända sedan Sture Nordh i höstas meddelade att han tänkte avgå har Nordmark nämnts som tänkbar efterträdare.

I en intervju i TCO-tidningen säger Eva Nordmark att hon bland annat vill driva frågor om balansen mellan arbete och fritid, jämställdhet, bättre utbildningspremie för välutbildade kvinnor och ungas villkor på arbetsmarknaden. Men hon vill också förnya bilden av facket.

– Jag skulle vilja att TCO i ännu högre grad uppfattas som en organisation som har idéer även för de som är framgångsrika och har höga ambitioner i sina yrkesliv. Det är viktigt eftersom många uppfattar facket som ett stöd enbart för dem som det går dåligt för på arbetsplatsen.

Arbetsgruppen som förberett ordförandevalet har bestått av Annette Carnhede, ST, Jaan Kolk, Teaterförbundet, och Lillemor Smedenvall, Finansförbundet.

Källa: TCO-tidningen

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV