Samtal om Hagar Olsson

Vad hände med Hagar Olsson? Hur kommer det sig att denna modernistiska pionjär gick till historien som Edith Södergrans väninna istället för som författare i egen rätt?

Den finlandssvenska författaren Hagar Olsson var på sin tid mycket känd i Sverige, inte enbart för sitt skönlitterära författarskap, utan också för sin medverkan på medborgarskolan Fogelstad och tidningen Tidevarvet. Nu under 2000-talet har hennes författarskap blivit uppmärksammat på nytt, och i våras kom den prosalyriska romanen Kinesisk utflykt ut i nyutgåva. Men trots det är Hagar Olsson fortfarande en okänd författare för många.

Onsdag 14 september frågar sig Moa Holmqvist och Åsa Sarachu hur litteraturhistoria skrivs egentligen – och på vems bekostnad? i ett samtal om litteraturhistorieskrivning, feministisk bokutgivning och Hagar Olssons författarskap. Samtalet hålls i Topeliussalen på Finlandsinstitutet i Stockholm, kl. 18.30. Inträde gratis. Arrangör är Rosenlarv förlag i samarbete med Finlandsinstitutets bibliotek.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV