Startsida - Nyheter

#antifeminism: Farrell och Billing i ny redaktion

Debattören Pelle Billing och den amerikanska fadersrättsrörelsens kanske främste ideolog, författaren Warren Farrell, är båda aktiva i fadersrättsrörelsen internationellt. Nu sitter de också i samma redaktion. Båda är medlemmar av Advisory Board för den nya manstidningen New Male Studies.

Tidningen drivs den av den australiensiska organisationen Australian Institute of Male Health & Studies. I december kom det första numret av tidningen ut.

På sin blogg har Pelle Billing skrivit om tidningen och sitt övriga samarbete med Warren Farrell. I kommentarsfälten till flera av blogginläggen är det några som ifrågasätter Warren Farrell utifrån hans uttalanden om ”positiv incest” (se artikel).

Då svarar andra att Farrell har blivit felciterad, att Farrell själv säger att han är emot incest, eller att man inte kan lita på vad Penthouse skrivit.

Även Pelle Billing svarar i kommentarsfältet. Han betonar att Warren Farrell ”självfallet är emot incest”. Han tillägger:

”Men låt mig spela djävulens advokat för ett ögonblick, och hävda att Penthouse har rätt och resten av världen har fel. Hur länge ska en person dömas för att ha misstolkat forskningen? Får man göra misstag som nybliven forskare under hippie-eran då man kanske även röker på?”

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV