Startsida - Nyheter

Bloggaktion gör det privata politiskt

En politisk konstaktion som vill lyfta fram det privata som något politiskt. Så beskriver sig projektet Subject:brev som består av en blogg och en video. Aktionen grundar sig i ett mejl som en ung kvinna tagit emot från en man som varit hennes gymnasielärare.

I slutet av februari skedde en aktion i Hökarängen i Stockholm där mejlet sattes upp över hela området: på tunnelbanestationen, i trappuppgångar och på träd ochskyltar. Alltihop filmades och lades sedan ut på internet under rubriken Autosvar på Subject:brev.

Syftet med aktionen är enligt filmen att samtalen om sådana här situationer ska ske i det offentliga. På bloggen skriver de själva att "Ett överskridande av gränser med rådande maktordning är inte en privat ensak. Vi betraktar den här händelsen som ett samhällsfenomen. Ett maktmissbruk som vi alla förhåller oss till."

Att föra ut diskussionen i offentligheten menar de kan skydda den som utsätts: "Inget utrymme är så farligt (isolerande) som det privata. Det offentliga ger en ung kvinna skydd (genom sammanhang)".

Läs mer och se filmen på: http://subjectbrev.blogspot.com

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV