Startsida - Nyheter

En av tio män har köpt sex

Var tionde man i Sverige har köpt sex, oftast utomlands. Det visar en rapport om prostitution som Linköpings universitet presenterade på torsdagen. Forskningsrapporten är beställd av Socialstyrelsen på uppdrag av regeringen, skriver dn.se.

Det var inte lika vanligt att ha sålt sex – det hade 0,8 procent av männen och 0,6 procent av kvinnorna i undersökningen gjort. Undersökningen bygger på enkätsvar från drygt 5 000 personer.

Syftet med kartläggningen är bland annat att utvärdera det arbete som prostitutionsgrupper bedriver i tre svenska storstäder.

Rapporten ger ett antal rekommendationer för att utveckla arbetet mot prostitution:

  • Prostitutionsgrupperna behöver en bättre organisatorisk stabilitet och möjligheterna för personer utanför storstäderna att få hjälp måste öka. För detta kan krävas en statlig delfinansiering.
  • Ett nationellt kompetenscentrum kring prostitution skulle förstärka arbetet regionalt och nationellt. För den fortsatta utvecklingen av kunskap och metoder krävs en strukturell förändring av verksamheten.
  • Stramare policy på statliga myndigheter (helst även i det privata näringslivet) när det gäller upphandling av porrfria hotell, porrsurfning och utlandsvistelser.
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV