Startsida - Nyheter

FemPers på Feministiskt Forum

I morgon slår dörrarna upp för 2012 års Feministiska Forum i Stockholm. Feministiskt Perspektiv kommer att vara representerade under en rad seminarier. Bland annat om idrottspolitik, jämställda pappor och intersektionalitet.

– Feministiskt Forum är en viktig samlingsplats för feminister och det är jättekul att fenomenet växer i landet, säger Feministiskt Perspektivs chefredaktör, Anna-Klara Bratt, som kommer att vara moderator vid seminariet ”Arbete är livet”.

Sportvärlden släpar efter

Förutom seminariet om arbete kommer bland annat Feministiskt Perspektivs utrikesredaktör Jenny Rönngren och sportredaktör Ida Ali – Lindqvist att delta i olika samtal.

– Som sportredaktör på en feministisk tidning känns det enormt viktigt att delta inom detta forum. Det är dags att feminismen även synar idrottsvärlden som enligt mig är en av de institutioner i samhället som släpar långt efter när det handlar om jämställdhet. Den heteronormativa miljön styr fortfarande idrottsvärlden och det är mycket allvarligt, säger Ida Ali-Lindqvist.

Även Feministiskt Perspektivs styrelse finns representerade genom Birger Östberg, Karen Austin och Lars Jalmert.

Redaktionen på plats

– Förutom att delta i seminarier satsar vi på flygblad och prenumerationserbjudande. Vi har förstått att långt ifrån alla vet att vi finns, säger Anna-Klara Bratt som hoppas att nya prenumeranter ska teckna sig under själva forumet.

– Vi ska naturligtvis också rapportera från Feministiskt Forum. Som alltid vid liknande evenemang tvingas en välja mellan idel intressanta programpunkter. Då är det bra med bevakning.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV