Startsida - Nyheter

Fi tredje största parti i kårval

Feministiskt Studentinitiativ blev för andra året i rad tredje största parti i kårvalet på Uppsala universitet. Partiet behåller därmed sina fem mandat i kårfullmäktige.

Feministiskt studentinitiativ bildades i februari 2011. I 2011 års kårval var en av de prioriterade frågorna att universitetet skulle få en kvinna som rektor. Efter 534 år av manliga rektorer fick Uppsala universitet också under mandatperioden en kvinna som rektor när professor Eva Åkesson valdes.

Några av Feministiskt Studentinitiativs prioriterade frågor den kommande mandatperioden är att samtliga utbildningar ska innehålla normkritiska perspektiv. Partiet kommer också att fortsätta att driva att kompetens ska gå före kön i rekryteringsprocesser samt att arbeta för utbildning av de som rekryterar vid universitetet för att uppnå jämn könsfördelning bland undervisande personal och professorer. Endast 21 procent av professorerna är idag kvinnor.

Omvalda ledamöter för Feministiskt Studentinitiativ är Jenny Jakobsson, master hållbar utveckling/fil. kand. genusvetenskap, Tomas Karlsson, statsvetenskap och retorik samt Jessica Engwall, genusvetenskap och medie- och kommunikationsvetenskap. Nyvalda ledamöter är Hilda W. Dahlin, genusvetenskap samt Katarina Nordström, historia.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV