Startsida - Nyheter

Gunilla Hjelm omvald till förbundsordförande för Centerkvinnorna

Centerkvinnornas Förbundsstämma i Nyköping i helgen valde enhälligt om Gunilla Hjelm som ordförande.

- Det är fantastiskt roligt att få förtroendet igen att leda Centerkvinnorna, säger Gunilla Hjelm. Året som gått har varit både lärorikt och händelserikt. Jag har haft möjlighet att resa runt till avdelningarna runtom i Sverige och träffa medlemmarna. Nu laddar vi för ett år med vass politik och nya förslag. Vi Centerkvinnor får saker att hända och det ska vi fortsätta med, säger Gunilla Hjelm i ett pressmeddelande.

Centerkvinnorna arbetar för nuvarande under ”Plan 2014”, med fokus på fyra politiska områden; jämställda löner, jämställd skola, jämställd vård, samt det fortsatta arbetet mot våld mot kvinnor.

- I år har vi bland annat engagerat oss i 15:51-rörelsen som uppmärksammar löneskillnader mellan kvinnor och män, en skillnad som år 2012 i Sverige fortfarande ligger på 14,3%. Det betyder i praktiken att för varje hundralapp en man tjänar så får kvinnorna en 85-lapp. Detta trots att kvinnor utbildar sig mer än män. Vi Centerkvinnor jobbar för ökade valmöjligheter, genom reformer som öppnar upp arbetsmarknaden såsom RUT och LOV, tillägger Gunilla Hjelm.

Under året som gått har Centerkvinnorna arrangerat seminarier om jämställd skola och jämställda bolagsstyrelser, om kvinnors företagande, och för minskat våld. Internationellt arbetar vi för kvinnors ökade deltagande i demokratiska processer, samt med lokala projekt för kvinnors företagande i Namibia.

- Centerkvinnorna fyller 80 år nästa år och när man tittar tillbaka så slås man av hur mycket Centerkvinnorna har åstadkommit. Men så länge samhället inte ger samma möjligheter och rättigheter till både män och kvinnor så kommer vi att fortsätta vårt arbete.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV