Startsida - Nyheter

Hallongrottan storsatsar på Pride

– Pride förknippas oftast med fest och politik, men det är så mycket mer. Därför är det roligt att få presentera en stor satsning på kultur och litteratur i år, säger Alf Kjeller, festivalchef Stockholm Pride.

– Det känns fantastiskt kul att ha fått äran att arrangera två stora litterära scener på Stockholm Pride i år. Vi lovar att det kommer bli ett brett och spännande program, säger Lotta Vilde Wahl, en av de drivande bakom Hallongrottan.

Under veckan kommer bland annat Sara Lövestam till författarscenerna. Sara slog igenom 2009 med boken Udda och i år utkom hennes senaste roman Tillbaka till henne, en bok som hyllats av Kultursverige. Under Stockholm Pride kommer Sara Lövestam att berätta om sitt författarskap samt hålla en skrivarworkshop för unga.

Scenerna gästas också av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Författarparet har genom Engelsforstrilogin visat att det går att skriva bra fantasy på svenska. Den tredje boken i trilogin utkommer nästa år. Under Stockholm Pride berättar författarparet om sin inspiration till trilogin och om de framgångar deras böcker skördat i såväl Sverige som utlandet.

Under veckan blir det också filmvisning på scenerna. Författaren Birgitta Stenberg reste ut i världen för att söka upp de människor hon träffade när hon var ung och vild, och frågar dem och sig själv vad som händer om man inte lever sina drömmer. Resultatet blev filmen Alla vilda. Hallongrottan och Stockholm Pride visar filmen och avrundar med ett samtal med Birgitta Stenberg.

Dessutom gästas författarscenerna av bland annat Tiina Rosenberg, Mian Lodalen, Elisabeth Ohlsson Wallin och många fler.

– Vi har också några ess i rockärmen som kommer att släppas senare i sommar, avslutar Alle Eriksson, en av de drivande bakom Hallongrottan.

Hallongrottans litterära scener arrangeras i samarbete med Stockholm Pride, Ulrika Johnsen och ABF Stockholm med stöd från Kulturförvaltningen Stockholms Stad, Kulturförvaltningen Stockholms Läns Landsting, Kulturrådet och Nordisk Kulturfond.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV