Startsida - Nyheter

Idrottsrörelsen inleder samarbete med Rädda barnen

Dalarnas idrottsförbund har under lång tid satsat på värdegrundsfrågor och presenterat material för hur idrottsföreningar ska jobba emot kränkningar och diskriminering. Rädda barnen har parallellt inlett en liknande kampanj. Nu gör de båda organisationerna gemensam sak.

– Vi vet att den här typen av saker förekommer, så det är jätteviktigt att frågorna aktualiseras. Patriks bok gav nytt ljus åt frågorna. Från vår sida är det viktigt att jobba med och utbilda föreningar till att få fram en värdegrund, att ledare och aktiva ska veta hur man agerar när något händer, säger Catharina Jonsson från Dalarnas idrottsförbund till Dalarnas Tidning.

I februari kommer representanter från Dalarnas idrottsklubbar att bjudas in på en föreläsning i Falun. Under en informationsträff i går berättade Rädda barnens Johan Larsson om vikten av att idrottande barn känner sig trygga.

– Att jobba mot kränkning och diskriminering är lika viktigt som idrottsutövandet i sig. Kan vi inte ge barnen en trygg miljö att vistas i försvinner grunden för idrott över huvud taget, och vi ska kunna ställa höga krav på våra ledare inom idrottsrörelsen, säger Johan Larsson.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV