Startsida - Nyheter

Klaudyna Augler Årets kvinnliga ekonom

Ledarskapsstipendiet Female Economist of the Year delas för tolfte året i rad ut till en framstående kvinnlig student vid Handelshögskolan i Stockholm. Årets stipendiat heter Klaudyna Augler är 23 år och börjar som del av stipendiet på en skräddarsydd bana vid värdföretaget Boston Consulting Group.

Svensk-amerikanska affärskvinnan och Handelsalumna Barbro Ehnbom är initiativtagare bakom Female Economist of the Year som delas ut i samarbete med Handelshögskolan i Stockholm.

− Jag är stolt över att stipendiet lockar en så mångfacetterad pool av talanger med de gemensamma nämnarna stor talang, ambition och integritet. Klaudyna kombinerar allt detta med en genuin omsorg om andra samt en uppfriskande ödmjukhet, säger Barbro Ehnbom i ett pressmeddelande.

Klaudyna Augler studerar finans- och nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och har tidigare både studerat och arbetat i Frankrike och Italien. Förutom sitt ekonomiska intresse har hon ett stort kulturellt engagemang och har studerat konsthistoria, fransk litteratur och grekisk mytologi. Klaudyna talar dessutom flytande svenska, polska, engelska och franska.

− Jag känner mig otroligt hedrad och glad över att tilldelas FEOY-stipendiet. Frågor som rör jämlika karriärmöjligheter har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag kommer nu att få möjligheten att själv utvecklas i rollen som kvinnlig förebild. Stipendiet innebär både ett stort förtroende och fantastiska utvecklingsmöjligheter genom ett värdefullt mentorskap, tillgången till ett brett nätverk och drömjobbet på BCG. Jag får en flygande start på karriären, säger Klaudyna Augler.

Klaudyna också läst på Stockholm School of Entrepreneurship och tagit flera initiativ till nya projekt inom sitt ideella engagemang i studentföreningar både i Frankrike och Sverige. Vid Handelshögskolan har hon dessutom varit ordförande i franska föreningen och arbetat i projektgruppen för Women's Banking Day.

− Det behövs fler kvinnor på ledande positioner och stipendiet Female Economist of the Year är därför ett av våra viktigaste stipendier, säger Lars Bergman, rektor vid Handelshögskolan i Stockholm.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV