Startsida - Nyheter

Kompetensutveckling för jämställdhet i Botkyrka

Samtliga anställda i Botkyrka kommun ska få kompetensutveckling för att skapa ett jämställt och interkulturellt förhållningssätt, fritt från diskriminering, i alla kommunens verksamheter. Det är en del av de 10 miljoner kronor som nästa år satsas ur kommunens fond för kompetensutveckling.

En annan del är inriktad på att höja den grundläggande kompetensen, så att exempelvis barnskötare ska kunna läsa in förskollärar- och lärarutbildningar, och vårdbiträden ska kunna läsa in eller komplettera en undersköterskeutbildning.

Även detta framhålls i pressmeddelandet från Botkyrka kommun som en jämställdhetssatsning och ett sätt att skapa utvecklings- och karriärvägar inom den kvinnodominerade offentliga sektorn.

– Vi vill fortsätta att vara en attraktiv arbetsgivare för att behålla och attrahera nya medarbetare. Denna satsning leder till effektiviseringar genom moderna metoder och genom medarbetarens delaktighet för fortsatt verksamhetsutveckling, säger Lena Hadad, som är HR-chef i kommunen.  

– Botkyrka har bra skolor, en äldreomsorg av hög kvalitet och ett rikt utbud inom kultur och fritid. En satsning på kompetensutveckling för kommunens medarbetare, är därför en satsning på ökad kvalitet i välfärden, säger Katarina Berggren (S), kommunstyrelsens ordförande.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV