Startsida - Nyheter

Manifestation mot vapenmässa

Den 27–29 november anordnas för första gången en vapenmässa i Stockholm. Fyra fredsorganisationer startar nu tillsammans kampanjen ”Stoppa dödsmässan!” för att ifrågasätta utvecklingen och visa på vapenhandelns konsekvenser. Fredsorganisationerna Ofog, Stockholms fredsförening, Kvinnor för fred, Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet, Stockholmskretsen, konstaterar i ett pressmeddelande att Sverige är det land som exporterar mest vapen per invånare. Under de senaste tio åren har vapenexporten ökat med 350 procent och Försvarsexportmyndigheten etablerats med uppgift att öka exporten ytterligare.

– Sverige är redan världens största vapenexportör räknat per invånare. Ska vi nu sprida död och lidande genom en militär vapenmässa också? undrar Puma Berg från nätverket Ofog i en kommentar.

I samband med vapenmässan, som hålls i Älvsjö utanför Stockholm, kommer de fyra organisationerna bakom manifestationen ”Stoppa dödsmässan” att anordna en stor gatuteater utanför entrén. Den är öppen för alla som vill vara med och protestera.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV