Startsida - Nyheter

Margaret Cho och Pride Comedy till Stockholm Pride

- Det här är mitt första uppträdande i Stockholm och jag ser väldigt mycket fram emot att visa upp mig inför hbtq-communityn och också delta i olika Prideaktiviteter. Jag har medverkat på många Pridefestivaler tidigare, men aldrig i Stockholm. Jag är jätteglad, säger komikern Margaret Cho som kommer till Stockholm Pride 2 augusti.

Margaret Cho är aktuell i nya säsongen av tv-serien ”Drop Dead Diva” och hennes nya stand-up turné ”Mother”.

- Det är fantastiskt att Margaret Cho kommer till Stockholm Pride! Hon är en framträdande komiker i USA och kämpar för hbtq-personers rättigheter. Det kommer helt klart att bli en minnesvärd eftermiddag, säger Alf Kjeller, festivalchef Stockholm Pride.

Pride Comedy, som var den enda slutsålda programpunkten på Kulturhuset förra året, byter i år scen till Stora Scenen på Stadsteatern. På scen fredagen den 3 augusti står komikerna Moa Svan, Nour El-Refai och Shanti Rydwall-Menon som bland annat kommer att porträttera Laleh, Maria Montazami och kungafamiljen. Klassiskt stand-up blandas med karaktärer där det kommer att bjudas på en explosiv extas i humor.

Margaret Cho är en amerikansk komiker och skådespelerska med koreanskt ursprung som är mest känd för sina stand-up shower, där hon kritiserar sociala och politiska problem, speciellt dem som har med olika stereotyper om etniska bakgrunder och sexualitet att göra. Hon är även känd för att prata om relationen till sin mamma, speciellt för att härma hennes koreanska accent, och sin kärlek till tatueringar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV