Startsida - Nyheter

Ny chef för nya NIKK

Maria Grönroos har blivit utsedd att leda Nordisk information för kunskap om kön, NIKK, i samband med samarbetsorganets nystart. Hon har lång erfarenhet av nordiska samarbeten på området, ett stort kontaktnät samt erfarenhet av att arbeta på flera nordiska språk och tror inte att utmaningarna skiljer sig nämnvärt åt mellan de nordiska länderna.

Att öka tillgången och användningen av genusmedveten kunskap i hela Norden är NIKK:s primära uppgift, menar Maria Grönroos:

– För att göra det behövs starka och samarbetsinriktade nätverk av olika slag. Vi skall bygga vidare på bland annat det nätverk som samlar informationsförmedlare på området i alla nordiska länder. Men också vidga vyerna och skapa nya nätverk. Det är också viktigt få med nya aktörer i den nordiska familjen – hit hör till exempel lhbt-senteret och Likestillings- og diskrimineringsombudet i Norge, säger Maria Grönroos.

I mars 2013 börjar Maria Grönroos på NIKK som är lokaliserat till det Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV