Startsida - Nyheter

Ny rapport om sexuell läggning till EU

EU-organet EESK godkände i onsdags rapporten Utsatta gruppers rättigheter på arbetsplatsen – särskilt problem med diskriminering baserad på sexuell läggning. EESK tar i rapporten ställning för att EU ska ha en aktiv handlingsplan för att motverka diskriminering baserad på sexuell läggning och framför ståndpunkten att diskrimineringen är ett hot mot demokratin såväl som mot den ekonomiska utvecklingen. Det skriver TCO i ett pressmeddelande.

– Det krävs nu en aktiv handling av kommissionen. Negativ särbehandling och diskriminering är inget som försvinner av sig själv. För att nå fram mot ett EU där vi alla räknas lika och där demokratin vilar på mänskliga rättigheter krävs att kommissionen agerar, säger TCO:s Thomas Janson, som är ansvarig för rapporten.

EESK, Europeiska ekonomiska och sociala kommittén, är ett rådgivande EU-organ som kan ta fram yttranden på eget initiativ i frågor kommittén anser vara värdefulla att behandla. En av kommitténs uppgifter är att fungera som förbindelselänk mellan EU-institutionerna och det organiserade civila samhället.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV