Startsida - Nyheter

Nytt pris till kvinnor som förnyar tekniken

När Marissa Mayer började arbeta på Google blev hon företagets allra första ingenjör som var kvinna. Numera är hon en av deras mest profilerade och viktigastemedarbetare och ansvarig för produktutvecklingen av tjänster som till exempel Google Maps.

På internationella kvinnodagen tilldelades hon som första personnågonsin International Museum of Women's Innovator Award for Women in Technology. International Museum of Women är ett webbaserat museum som arbetarmed att inspirera och föra fram kvinnor runt om i världen.

I sitt tacktal tog Marissa Mayer upp kvinnor som inspirerat henne,som till exempel matematikern Ada Lovelace som skapade den första algoritmen avseddför att bli behandlad av en maskin, IT-specialisten och sjöofficeren GraceHopper och skådespelerskan Hedy Lamarr som var med och uppfann hoppfrekvenstekniken som användsi varje mobiltelefon i dag.

Hon tackade även internet och menade att det har en viktig roll i att ge människor, och särskilt kvinnor, möjlighet att följa sina drömmar och ägna sig åt sin passion. Avslutningsvis sa hon att passion är något som är könsneutraliserande och att hon tog emot priset å alla kvinnliga nördars vägnar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV