Startsida - Nyheter

OS närmar sig med stormsteg

Anna Laurell, boxning
32-åring från Lund som betytt mycket för svensk boxning. Blev 2005 den första kvinnan att utses till årets boxare och har under karriären bland annat vunnit två VM-guld och tre EM-guld. Hoppas nu avsluta karriären med en OS-medalj. Från Boxningsförbundets håll pratar man även om chans till guld.

Christine Bjerendal, bågskytte
Det var många inom svenskt bågskytte som suckade av lättnad den 25 maj då 24-åriga Christine Bjerendal blev klar för OS. Hon är nämligen sportens stora framtidslöfte. I bagageget har hon både EM-guld och VM-guld. Gör sitt första OS och ska vara med och slåss om medalj om allt stämmer.

Alexandra Engen, mountainbike
Är en av alla bästa cyklisterna i landet. Skulle ha OS-debuterat redan i Kina för fyra år sedan, men skadade sig och blev tvungen att lämna återbud. 24-åringen har en imponerande meritlista med flera mästerskapsmedaljer. Kan räcka långt.



Alexandra Engen Foto; Marloes Decraemer/Rocky Roads


Isabelle Söderberg, cykel
Körde sitt första cykellopp redan som fyraåring. Tävlade tidigare mest i mountainbike, men bytte till landsvägscykling under cykelgymnasiet. Gör sitt första OS och ska cykla linjelopp. Mest med för att se och lära.

Angelica Bengtsson, stavhopp
En av svensk idrotts alla största talanger. Satte nyligen nytt svenskt rekord och verkar äntligen få vara skadefri. Är med sina senaste resultat dock fortfarande en bra bit efter den yppersta världseliten, utan är med i London för att se och lära.

Moa Hjelmer, löpning
Stod för jätteskräll i EM i Helsingfors nyligen. Vann guld på 400 meter och passade samtidigt på att sätta nytt svenskt rekord. Det är dock som bekant extremt hård konkurrens inom löpningen, så tidsmässigt sett är semifinal realistiskt. Själv siktar hon på final.

Jessica Smuelsson, sjukamp
27-åring som verkar ha riktigt formtopp just nu. Satte nytt personligt rekord i EM i Helsingfors i slutet av juni där hon kom sexa. Ska egentligen inte vara någon medaljkandidat, utan här handlar det om at hoppas på en topp tio-placering.

Sofia Paldanius, kanot
33-årig veteran med en mängd EM- och VM-medaljer på meritlistan, men inga OS-medaljer. Har tagit hjälpt av tidigare OS-guldmedaljören Susanne Gunnarsson inför tävlingarna i London. De båda pratar själva om medaljchans, men då ska allt verkligen stämma om det ska bli verklighet.

Michelle Coleman, simning
OS-debutant som precis gått ut gymnasiet och är mest med för att se och lära. Hoppas kunna kvala in till någon av de individuella grenarna, satsar mest på 100 meter frisim.

Gabriella Fagundez, simning
Var i final i OS i Peking. Fokuserar på att simma 100 meter frisim som en del i den svenska lagkappen.

Stina Gardell, simning
22-årig OS-debutant som gjorde några fina resultat i EM nyligen. Mest med för att se och lära.

Joline Höstman, simning
Gjorde OS-debut i Peking och gick där till två semifinaler. Fokuserar som så många andra på 100 och 200 meter bröstsim.

Therese Svendsen, simning
OS-debutant och ryggsimmerska som blir en del i det svenska medleylaget. Är i riktigt bra form och hoppas kunna kapa lite på ditt personliga rekord på sträckan.

Sofia Arvidsson, tennis
Blev främst uttagen som ena halvan i ett mixed dubbel-par ihop med Robert Lindstedt, men kommer troligtvis att spela singel också. Har nog inga större chanser till framgång i singelturneringen, men i mixed dubbel kan hon och Lindstedt gå långt. Det är inte så många par med och många av de bästa spelarna prioriterar antingen singeln eller den vanliga dubbeln.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV