Startsida - Nyheter

Politisk höst på Dansens hus

Dansens hus höstprogram präglas av temat mänskliga rättigheter, inte bara i flera av föreställningar utan även i diskussioner och symposiet Weaving Politics.

– Mänskliga rättigheter och yttrandefrihet är svåra ämnen. Det är därför kulturinstitutioner som Dansens Hus är ett av de bästa ställena att problematisera dessa frågor. Det är en alternativ plats där kulturer i konflikt kan mötas - utan konflikt, säger Teaterchef Virve Sutinen i ett pressmeddelande.

Säsongsöppningen Open for everything, som spelas 7-8 september, är ett bidrag till det romska jubileumsåret där den argentinska koreografen Constanza Macras blicken mot Östeuropa. En stor grupp musiker, artister och dansare som hon har knutit kontakt med under en auditionsturné medverkar på scen.

I temat ingår också Shobana Jeyasingh Dance med Too Mortal, ett nytt dansverk som hade urpremiär på Venedigbiennalen i juni, samt Iraqi Bodies och Unidentified, ett verk om en grupp människor klädda i niqab. Den 14-15 december avslutas den röda tråden med gästspel av en av världens främsta koreografer, William Forsythe vars kompani framför performanceinstallationen Human Writes. Installationen ingår i symposiet Weaving Politics som hålls i Stockholm 14-16 december, på initiativ av Cristina Caprioli i samproduktion mellan ccap, Cullbergbaletten och Dansens Hus.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV