Startsida - Nyheter

Protester mot uthängning blev stor nyhet

Ett upplopp vid Plusgymnasiet i Göteborg blev en stor nyhet i veckan. Upploppet samlade ungefär 500 ungdomar i en reaktion mot ett Instagramkonto som kränkte tjejer och killar, vissa så unga som 13 år, med grova sexuella beskrivningar tillsammans med stulna bilder på de som blivit uthängda.

De cirka 500 ungdomarna försökte ta sig in i gymnasiet eftersom det ryktades att den ansvariga bakom Instagramsidan fanns där. Upploppet gick sedan mot Nordstan där det sägs att många av ungdomarna kastade sten och flaskor mot polisen och förbipasserande.

Flera medier rapporterade hur upploppet fortsatte under onsdagen och att kedjesms hade gått ut under tisdagen som uppmanade till fortsatt stormning av Göteborg. Den flicka som troddes vara ansvarig för Instagramsidan har flyttats till hemlig ort och polisen har fått in 40-talet anmälningar efter bilderna publicerats.

På torsdagen gick Aftonbladet ut med att en person anonymt tagit på sig ansvaret för att ha skapat Instagramkontot, för att rentvå flickan och andra som blivit anklagade. Hen har övervägt att överlämna sig till polisen men är inte beredd att ta den risken.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV