Startsida - Nyheter

Pussy Riot väntar på dom

Rättegången mot Pussy Riot har uppmärksammats stort utanför Ryssland och kunnat följas via live-uppdateringar på Russian Legal Information Agencys hemsida.

Enligt försvarsadvokaten har de tre häktade mått dåligt under rättegången efter att ha tvingats stiga upp klockan fem på morgonen vänta timtals i en kvav cell knappt större än en kvadratmeter och knappt fått någon mat.

Patti Smith och Madonna är två av de artister som höjt sina röster för punkgruppen som utmanat kyrkans och president Putins maktfullkomlighet.

Anna Hellgren beskriver i en artikel i Folkbladet hur Putin målat in sig i ett hörn och förklarar varför domen svårligen kommer att bli något annat än fängelse. Dock kanske inte sju år, vilket är maxstraffet för "huliganism".

Aktionen i Frälsarkatedralen i Moskva är inte Pussy Riots första, och lär inte bli den sista, oavsett vad domstolen kommer med för besked den 17 augusti. Feministiskt perspektiv återkommer med en längre artikel om gruppen i samband med detta.

Något som väckte viss munterhet i aktivistkretsar på Twitter var att det under rättegången slogs fast att feminism är en synd.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV