Startsida - Nyheter

Seger ger lugnande besked

– Det är ett ligament på utsidan av foten som är skadat och de har sagt att det tar 3-6 veckor att läka, säger Caroline Seger och lägger till ett skratt:

– Jag är väl tillbaka om två veckor. Jag har alltid haft bra läkekött, säger Seger som bara garvar åt mediernas överdrifter.

Hon nämner även att det är så långt tid kvar till OS att till och med en bruten fot troligen hade hunnit läka.

När tidningarna skrev om att Seger kanske skulle missa OS hade Seger själv tankarna på helt annat håll. Just nu är det Tyresö hon fokuserar på.

OS ligger fortfarande långt borta och innan dess ska Tyresö spela åtta matcher till i damallsvenskan. På det landar några cupmatcher.


Skrämmande

Här närmast ska de mäta sina krafter mot Umeå. Caroline Seger var på Malmö IP när Umeå åkte på en riktig stjärnsmäll mot regerande mästarinnorna LdB FC Malmö. Trots det finns det ingen risk för underskattning inför matchen lagen emellan.

Och om Seger har rätt blir det ingen skrattmatch när guldfavoriterna gästar Sveriges mesta mästare Umeå.

– När ett lag har förlorat med sådana siffror kommer det aldrig hända igen, det kommer vilja ha revansch så det blir en helt annan match. Det här var första matchen jag ser av Umeå i år, men jag har ju hängt med i tidningarna och Umeå ska ju inte va så dåliga som de var mot Malmö, så det kommer bli en helt annorlunda match, analyserar Seger.

Jag frågar om hon förväntar sig storpublik i Umeå på måndag, då Marta är tillbaka i staden som lärde henne svensk fotboll. Vi fastnar snart i en diskussion kring publiksiffrorna i damallsvenskan.

Endast sex av 24 matcher i damallsvenska så här långt har lockat över 1 000 åskådare.

– Vid Malmömatchen senast var det väl 719 i publiken, det är skittrist. Det är ändå två topplag som möts. Det är kul att Marta är tillbaka, men nu är det ju bara Marta som drar publik. Det är skrämmande att fler inte går och tittar. Ta Mittag till exempel, hon är en fantastisk fotbollsspelare. Varför går inte fler och tittar på henne? undrar Seger.

Sedan kommer vi in på starten av damallsvenskan. Tyresö har tagit 9 poäng av 12 möjliga, men ändå införskaffade de sig en plump i protokollet redan i andra matchen.

– Såklart vi hade velat ha full pott. Men går man tillbaka till matchen mot Linköping så var vi inte värda att vinna den. Det är många lag som är med och fajtas och det är långt kvar av säsongen. Det är oerhört roligt. Vittsjö är också med, det är otippat men roligt. Topplagen har tappat poäng mot bottenlagen, det är viktigt. Och väldigt roligt.


Fokusera på spelet

Tillbaka till riksmedias förmåga att överdriva saker. Inte nog med att Segers skada blåstes upp till ett gigantiskt orosmoln, Aftonbladet, Expressen och Sveriges Radio envisades också med att gång på gång skriva att ”den svenska lagkaptenen riskerar att missa OS”.

Många tycks ha missat att Seger för några månader sedan lämnade över kaptensrollen till Nilla Fischer och Charlotte Rohlin.

– Jaa, de skriver ju det, men jag är inte alls lagkapten. Jag är inte kapten eller assisterande och har inte varit det sedan i januari. Men media tycks inte ha förstått det ännu, säger Seger och förklarar sedan varför hon valde att backa från rollen som lagkapten:

– Jag är den jag är oavsett om jag är lagkapten eller inte. Det var för mycket grejer som tog energi från mitt fotbollsspelande. Jag vill fokusera på spelet. Nu har vi två väldigt bra kaptener i Nilla och Rohlin som är väldigt bra på att ta det ansvaret. Jag kommer fortsätta vara den jag är. Men för mig snarare stjälper än hjälper det att vara kapten, förklarar hon.

Så, så var det med den saken. ”Kaptenen” är inte kapten och tittar man på hur läget ser ut i dag riskerar Seger inte alls att missa OS.

Fortfarande är det långt tid kvar till mästerskapet i London. Och om Seger själv får bestämma är hon snart tillbaka på fotbollsplanen för att vinna matcher med Tyresö. Det dröjer innan hon börjar fundera över Segergester i OS.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV