Startsida - Nyheter

Spännande och läskigt när mamma reste bort

När mamma reste bort handlar om en flicka som har föräldrar som har separerat. Hennes mamma är sjuk och hennes pappa reser väldigt mycket med jobbet. En dag behöver mamman egentligen åka till sjukhus. Men pappan är ute och reser med jobbet så flickan ska bo hos en kompis. När hon väl kommer dit är kompisen inte den roligaste att vara med. Flickan tror då att hennes mamma är bortrest men då avslöjar kompisen att mamman är på sjukhus. Flickan känner sig både ensam och rädd.

Boken är skriven på ett sätt som får en att känna: tänk hur det skulle vara om jag var i den här situationen. Jag skulle känna mig både rädd, ledsen och hjälplös. Boken är så spännande att man knappt kan lägga den i från sig. Man lever sig in i boken så mycket att den blir riktigt läskig men riktigt bra. Den är jättebra. Jag tror att boken skulle hjälpa mig ifall jag skulle komma i en sådan situation.

Bilder i När mamma reste bort är jättefina och uttrycker mycket känslor.

När mamma reste bort är en bok som passar både för barn som har föräldrar som lever tillsammans och barn som har föräldrar som har separerat. Den vänder sig till barn från fem-sex till nio-tio och passar både för egen läsning och hög läsning.

Av Lovis Carla Bratt Deland, 10 år.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV