Startsida - Nyheter

Stadsteater invigd med debatt om våldtäktsförövarna

Stockholms tjejjour gästade stadsteatern i Jordbro med samtal och framträdanden under rubriken SIDEWALK POSITION OR Var är Våldtäktsförövarna? i samband med invigningen i tisdags.

Så här beskriver teatern sin verksamhet: "En verkligt feministisk verksamhet kräver - för överhuvudtaget kunna existera - ett öppet rum fritt från kapitalets flöden. Det är nämligen så att en politik som i ett öppet rum fritt från kapitalets flöden. Det är nämligen så att en politik som i allt snabbare takt stryper våra gemensamma tillgångar, säljer ut vår samhällsservice och våra samlingsplatser till riskkapitalbolag inte kan vara feministisk, antirasistisk eller emot sociala orättvisor. Den är motsatsen: snål, asocial, isolerande, likriktande, passiviserande, paranoid och dödlig. Ur denna övertygelse (baserad på det mest övertygande: kroppslig och mental erfarenhet) startades Jordbro Stadsteater och ser nu som sitt uppdrag att vara en motvikt till denna nattsvarta och tyvärr dominerande politik."

Ett led i det är samarbetet med Stockholms tjejjour som kommer att berätta hur det är att jobba ideellt och anti-sexistiskt.

Stockholms tjejjour har tillsammans med Sollentuna Tjejjour Indra och System3 har de drivit aktionen "Var är våldtäktsförövarna?" i syfte att, som de beskriver: "lägga ansvaret där det hör hemma", alltså på förövaren och inte på offret. Något som kan tyckas vara självklart men inte är det i praktiken. Under kvällen kommer kampanjen och feministiska strategier att diskuteras i relation till hur deras verksamhet är beroende av en plats där vi inte ska behöva cash, bestämd identitet eller personnummer för att få komma in.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV