Startsida - Nyheter

Stockholm Pride inriktar utbud efter ålder

Stockholm Pride lanserar ett särskilt program för barn, unga och äldre. Tanken med Pride Kids, Pride Ung och Pride Gold är att bredda festivalen med utbud som riktas medvetet till dessa grupper.

På Pride Kids kommer barn upp till 15 år att gå in gratis i målsmans sällskap. Pedagoger, bibliotekarier och konstnärer från Tio Tretton och Rum för Barn på Kulturhuset kommer att erbjuda en plats för högläsning, boktips och skapande i en mobil verkstad, där barn har möjlighet att umgås med gamla och nya kompisar. Varje dag kommer att avslutas med ett disco Tio Trettons tält.

Lava på Kulturhuset öppnar för Pride Ung för sjätte året i rad. Det blir en mötesplats för hbtq-ungdomar mellan 13-25 år – "ett ställe att hänga på, inspireras, flörta, sticka eller bekanta sig med organisationer och aktörer som erbjuder aktiviteter året runt, även efter Stockholm Pride".

Pride Gold riktar sig till alla i mogen ålder "en lounge där du kan slappa, lyssna på bra musik och träffas".

Ytterligare ett led i satsningen är seminarier och debatter på Pride House som riktar sig till, eller handlar om regnbågsfamiljer, barn, unga och äldre.

Mer information om festivalen som pågår mellan 31 juli - 4 augusti på Stockholm Prides hemsida.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV