Startsida - Nyheter

Tidskriften Ful iscensatt

Den queerfeministiska och antirasistiska kulturtidskriften Fuls nya nummer är iscensatt. Det bygger på iscensättningen av tidskriften som skedde i augusti förra året under Malmöfestivalen. Numret innehåller tolv verk, skapade av konstnärer och konstaktivister som bjöds in av Fuls redaktion.

Verken skapades för att kunna iscensättas under festivalen och sedan i tidskriften. Samtidigt som verken framfördes på Fuls scen arbetade Ful-redaktionen med att framställa det nya pappersnumret.

"Att ta makten över sin egen iscensättning är en politisk handling. Ful iscensätter sig själv. Ful är den som på scenen tolkar Ful. En historieskrivning. En stor utandning. En lek. Ful iscensatt."

Så skriver Nasim Aghili i numrets inledning. Aghili berättar mer om varför de valde att iscensätta numret.

"Alla blir ständigt iscensatta. Alla iscensätter vi. Vår identitet är en iscensättning. Vi kan göra den medvetet eller leva med den bekväma föreställningen om att den är naturligt given. Vi görs till kvinnor genom repetition, vi görs till män genom att påstå att repetitionen är naturlig. Iscensättningen kan dock vägra repetitionen. Och vara medveten. Iscensättningen kan vara självreflektiv. Så att ta makten över sin egen iscensättning är en politisk handling.” 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV