Startsida - Nyheter

Tommy Engstrand kvar i SVT: sportpanel

Ramaskriet i och med Bo Hanssons rasistiska uttalande där han fick stöd av vännen Tommy Engstrand ledde till att Engstrand själv petades från dagens sportpanel i SVT.

Under en direktsänd debatt i Aktuellt förra veckan med Sportbladets Erik Niva försvarade Engstrand Bo Hanssons val av ord då han kallade en av AIK:s svarta spelare för "svarting".

I en artikel i Sportbladet idag säger projektledaren för ”Go morron Sverige” Ewa Lundin:

– Det fanns en risk att den historien skulle komma upp igen och vi ville ha ryggen fri och kunna diskutera det. Jag pratade med Tommy i helgen och vi var helt överens om att det var bra att han avstod.


"Hamnar snett"

Men Tommy Engstrands avstängning är inte permanent. Han kommer att sitta kvar tills årsskiftet då ny panel för kommande år ska planeras. När Sportbladet frågar om Tommy Engstrands framträdande i aktuellt har försvårat hans position i SVT:s morgonsoffa svarar Ewa Lundin:

– Det blev en diskussion om det. Jag tycker att det är svårt. Vi har ett uppdrag om att ha ett vidsträckt yttrandefrihet. Man ska inte drabbas av moralpanik. Han har inte sagt det i vårt program och bara för att man hamnar snett ska man inte kastas ut. Men vi har verkligen diskuterat det här på redaktionen. Självklart får man inte säga det som Bosse Hansson sa.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV