Startsida - Nyheter

Allt är möjligt – jubileum i bilder

Allt är Möjligts grundare Maria Edström och Maria Jacobson berättar om hur allting började, hur mediekritiska nätverk i andra länder fungerade som inspiration och hur de insåg att fakta och humor var nycklar till framgångsrik opinionsbildning.


Karin Jacobson och Jenny Salomonsen bjöd på feministisk balett, ett mycket uppskattat inslag i firandet.


Festdeltagarnas aktiva medverkan bestod i att lämna förslag för fortsatt aktivism, och bland vinnarna fanns förslaget att bilda Allt är Möjligt – unga.


Riksdagsledamoten Cecilia Dalman Eek, S, avslöjade i ett festtal att hon bedrivit civil olydnad som hon inspirerats till (vilket hon blev varse först nu, 20 år senare) av Allt är Möjligt. När allt startade som ett informellt nätverk av vänner 1992 var de bland annat ute och klistrade upp slagord på HM:s jul och baddräktskampanjer som till exempel "Hungrig?". En dag fick Dalman Eek syn på en sådan affisch och tyckte var genialt utan att veta vilka som låg bakom.


Skådespelaren Anna Broman visar hur Allt är Möjligts aktivism kunde ta sig uttryck till exempel på bokmässan 1994, och presenterade sitt alter ego...


...Amanda Stjönstjärt, som i stå upp-komedi form berättade om och förevisade skönhetstips, som att tejpa upp dalande bröst med packtejp, eller dunka bort överskottsfett i låren mot en vägg, eller som här pelare. När hon avslutningsvis berättade att manuset var en direkt återgivning av autentiska texter ur tidningar med skönhetsråd. Efter viss vantro övergick munterheten i direkta gapskratt.


Jenny Rönngren, redaktionschef på Feministiskt Perspektiv, berättade att Allt är Möjligts insatser har varit avgörande för tidningens existens. Nätverket fungerade bland annat som bikupa eller, varför inte, livmoder i samband med uppstarten.


Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV