Startsida - Nyheter

#em13: Sverige tackade #den12espelaren

#Den12espelaren gjorde succé under EM. Den ledde till att EM-finalen slog publikrekord på damsidan. Under finalmatchen mellan Tyskland och Norge äntrade det svenska landslaget planen för att tacka för stödet. Jublet på Friends arena nådde inga gränser.

I pausvilan under EM-finalen på Friends arena mellan Tyskland och Norge tackade det svenska damlandslaget publiken #den12espelaren för det stöd de fått under hela EM.

De gick runt på fotbollsplanen med en stor banderoll, där det stod ”Tack den #12espelaren för ditt stöd”. Publiken stod upp, gjorde vågen och skanderade Sverige, Sverige, Sverige.

Det svenska landslaget har redan innan EM turneringen talat om betydelsen av publikstödet - #12espelaren. Syftet har så klart varit att dra publik till EM slutspelet men även till damfotbollen i stort.

Genomslaget har skrivit historia då hela 41.103 personer var och tittade på EM-finalen på Friends arena. Det är den högsta publiksiffran under en match i EM-sammanhang för damer genom tiderna. Det tidigare rekordet låg på drygt 29,000 åskådare.



Bild: Agneta Sandell

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV