Startsida - Nyheter

Femtastic gör festival till sommaren

Nästa sommars unikaste festival kommer äga rum i Umeå. Det nya konceptet UxU har samlat Norrlands bästa artister och kulturaktörer för att skapa en festival på ett sätt som aldrig tidigare gjorts i Sverige. UxU görs av folket, för folket, och bygger på crowdfunding-metoden, skriver man i ett pressmeddelande.

Redan nu är Phoenix, Laleh och Mac Miller bokade, men hur festivalen kommer att se ut beror på hur många biljetter som säljs innan 31 oktober.

Femtastic är en av de "Curators" som kommer att hålla ett område levande med livemusik, djs, konst, mat och häng. Vanessa Marko från Femtastic kommenterar deltagandet så här:

- Femtastic gör det här för att vi är en stark kulturaktör i Umeå som hostat klubbar i flera säsonger med Umeårapparen Cleo som är ett känt ansikte utåt. Vi vill ge alla våra vänner och följare en bra anledning att komma upp till Norrland i sommar och njuta av en grym festival med oss, säger hon till Feministiskt Perspektiv.

Även själva konceptet tilltalar Femtastic:

- Känns väldigt spännande och fett att vara med i det här unika konceptet! Hela festivalen kommer crowd-fundas av folket, för folket, och hur festivalen kommer se ut beror helt på hur många biljetter som säljs innan 31 oktober, säger hon till Feministiskt perspektiv.

Vad som kommer att möta deltagarna beror på – deltagarna:

- Om ni vill komma och se granar och björkar förvandlas till en Femtastic Djugel fylld av våra brudar, tunga rytmer och billiga mojitos – KÖP er CO-FOUNDER biljett innan den 31 oktober, avslutar Vanessa Marko, grundare av Femtastic.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV