Startsida - Nyheter

Fia-Stina Sandlund fick Långfilmstipendium

Filmskaparen Fia-Stina Sandlund har tilldelas Stockholms filmfestivals Långfilmstipendium för långfilmsprojektet She's Wild Again Tonight. Stipendiet är värt dryga fem miljoner kronor, vilket är ett av de största i sitt slag. Filmen beräknas ha världspremiär på Stockholms filmfestival 2015.

Juryns motivering:

En postmodern, metafiktiv, lätt absurdistisk omtolkning av Fröken Julie. Filmen utspelar sig i en New York-lägenhet i nutid där skådespelarna spelar förhöjda versioner av sig själva. Alexandra Dahlström (som fröken Julie) och Jens Lekman (som Jean) träffas för att iscensätta Fröken Julie till tonerna av Lekmans musik.

She's Wild Again Tonight beskrivs en modern Fröken Julie med Jens Lekman och Alexandra Dahlström som skruvade versioner av sig själva i en granskning av den ”unga medvetna sfären”. För manus står Josefine Adolfsson och Fia-Stina Sandlund.

Stockholms filmfestivals Långfilmstipendium riktar sig till kvinnliga regissörer med högst två långfilmer i bagaget. Vinnarprojektet får ett ekonomiskt stöd värt 5,4 miljoner kronor och filmen får sedan världspremiär på Stockholms filmfestival.

Initiativtagare till stipendiet är Stockholms filmfestival med Telia som huvudfinansiär och med produktionsstöd av Svenska Filminstitutet, Europa Sound and Vision, Dagsljus och SVT.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV