Startsida - Nyheter

#fikongress: Stort jobb för att skapa förändring

Vad är ditt starkaste intryck från kongressen?

– Det starkaste intrycket var alla fantastiskt bra och kreativa diskussioner kring propositioner och motioner som var på åsiktstorget under fredagen. Det var en sådan energi i korridoren på skolan. Det måste sägas att vi har inget partistöd som de andra partierna som sitter i riksdagen. Vi betalar alla ur egen ficka för att medverka på kongressen. Allt det jobb vi alla gör ideellt för förändring är stort.


Vilka är de största utmaningarna inför riksdags- resp EU-valet?

– Som sagt, vi har inget partistöd än och ingen anställd personal. Utmaningen är att bedriva två valrörelser med nästintill inga ekonomiska resurser. Vi ska också betala för valsedlar i riksdagsvalet och se till att distribuera dom till vallokaler så väljare får en chans att rösta. Vi kommer behöva hjälp med att få ut valsedlar och där kan alla som vill bidra till demokratin höra av sig till oss.


Vad är ditt budskap till potentiella väljare?

– Det är skarpt läge. Det är dags att vända den samhällsutveckling vi ser med ökade klyftor och en ökad rasistisk retorik och politik. Vi har också en utveckling där den kvinnodominerade sektorn alltmer står som förlorare på arbetsmarknaden med usla arbetsvillkor och lönediskriminering. Det behövs en ny dimension i politiken om det ska vända. Feministiskt initiativ är den politiska kraft som behövs och vi har tydliga politiska förslag för att motverka den strukturella diskrimineringen som idag råder i Sverige. Det är dags att ta ställning. Nu är det nog. Våga vara feminist på valdagen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV