Startsida - Nyheter

#fikongress: Tar strid mot politisk uppgivenhet

Vad är ditt starkaste intryck från kongressen?

– Det som gjorde störst intryck på mig var när vi röstade för att ställa upp i val. Det var ingen överraskning att vi enhälligt röstade för, men det var mäktigt. Som att man kunde känna rummet vibrera av energi och hopp. Jublen talade för att vi delar en gemensam övertygelse om att nu får det vara nog och vi ska göra allt som står i vår makt för att förändra det.


Vilka är de största utmaningarna inför riksdags- resp EU-valet?

– En utmaning är såklart att vi alla jobbar ideellt och har väldigt små ekonomiska resurser, men vi har desto mer övertygelse och engagemang! Det gäller att ta vara på det, och se till att vi blir ännu fler. Jag tror vi har väldigt goda chanser i EU-valet och om det går bra där kommer det smitta av sig på riksdagsvalet som är senare på året.


Vad är ditt budskap till potentiella väljare?

– Jag vill att alla tar ansvar för samhällsutvecklingen vi ser i dag. Vi kan inte bara sitta tysta och titta på. Jag vill att alla engagerar sig mot den ökade rasismen, antifeminismen och de ökade klyftorna i samhället. Det är lätt att känna sig uppgiven när man är ensam, men genom att gå samman kan vi göra skillnad. Vi måste aktivt ta ställning mot de reaktionära krafter som försöker få oss att känna hopplöshet, och välja hoppet som en politisk handling. Jag vet att många därute vill rösta på Fi, men blir påverkade av att både högern och den traditionella vänstern försöker plantera uppgivenhet i folk. De gör det för att de känner sig hotade av oss, samtidigt som de gör allt för att måla upp oss som chanslösa. Men Sifo visar att 15 procent kan tänka sig rösta på oss, så det är bara att fatta mod och göra det också!

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV