Startsida - Nyheter

Flashmob för feminism i Malmö

På lördag arrangerar Malmö Jämställdhetsbyrå en flashmob för att uppmärksamma den stora nordiska kvinnokonferensen Nordiskt Forum som kommer att hållas i Malmö i juni nästa år.

– Genom personliga beskrivningar som besvarar frågan "varför vi behöver feminism" kommer vi att samlas under Malmöfestivalen för att visa hur viktigt det jämställdhetspolitiska arbetet fortfarande är, skriver Malmö Jämställdhetsbyrå i ett pressmeddelande.

Flashmoben är ett led i den kampanj Malmö Jämställdhetsbyrå bedriver på sin Facebooksida – en svensk version av den internationella kampanjen ”Who needs feminism?” som går ut på att personer skriver ned varför de anser att feminism behövs i samhället, tar ett foto på det nedskrivna och visar för världen genom kampanjsidan. Under flashmoben kommer deltagarna att hålla upp vars en skylt med sin beskrivning över varför feminism behövs.

Malmö Jämställdhetsbyrå är en religiöst och partipolitiskt obunden förening som bildades under hösten 2012. Föreningen vilar på en feministisk och normkritisk grund, och stödjer kvinnors fulla deltagande, makt och inflytande i samhället. Föreningen arbetar med jämställdhetsfrågor utifrån ett rättighetsperspektiv, med visionen om ett jämlikt samhälle. Malmö Jämställdhetsbyrå har fått i uppdrag av arrangörerna till Nordiskt Forum att samordna och mobilisera det lokala civilsamhället inför konferensen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV