Startsida - Nyheter

Förlängd anmälningstid till Eurock Marathon

Eurock Marathon är en live-musik-tävling och -festival öppen för alla nystartade europeiska rockband som har en egen låtrepertoar.

Anmälningstiden har förlängts och senast den 20 juli ska anmälan skickas in för möjligheten att bli en av de åtta finalister som väljs ut av en internationell panel att uppträda på live-festivalen i Berlin i vinter, där vinnaren av Eurock Marathon utses.

Finalisterna presenteras i slutet av juli och datum för finalen har inte spikats, men den ska äga rum i december 2013 eller januari 2014.

Första Eurock Marathon hölls 2012 med 252 anmälda band från 31 olika europeiska länder. Finalen hölls på Postbahnhof i Berlin med Tysklands rockmoder Nina Hagen som huvudnummer. I år hoppas arrangörerna kunna locka ännu fler band att delta med målet att underlätta utbyte och samarbete mellan nystartade och etablerade rockband.

Syftet är att skapa en plattform där originalband kan presentera sin repertoar för en engagerad internationell publik, och utgöra en motvikt till tendensen att skapa "klon"-band för att tillfredsställa musikindustrins efterfrågan.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV