Startsida - Nyheter

Framåt för barnmorskorna

Hur går det med upproret och insamlingen till filmen om barnmorskornas situation?

– Vi har kommit långt. Media har uppmärksammat vår sak och det har gett oss ett enormt genomslag. Eftersom vi är de som kan vår vård så är det också svårt för de makthavare som styr att säga att vi har fel om vår egen vård och verklighet. Vi ska träffa samtliga oppositionspartier i landstingsfullmäktige under första halvan av maj. Vi ska även träffa Folkpartiet och jag och Ia Jeppson, som också är en del av strategigruppen för Stockholms barnmorskor, är bjudna på kaffe till Filippa Reinfeldt i maj. Vi har även andra viktiga möten planerade med tjänstemän i Hälso- och sjukvårdsförvaltningen som har betydelse för vår vård. Vi arbetar intensivt inom vår egen kår med vår process mot en bättre och mer patientsäker vård för den födande kvinnan. Vi diskuterar med våra klinikledningar och chefer. Vi upplever att många vägar öppnas för oss. Med insamlingen till filmen däremot går det trögt.


Hur har ni emottagits av allmänheten?

– De allra flesta är fullständigt för vår sak. Vi behövs och vi berör nästan alla människor på något sätt under deras liv. Vi upplever ett stort stöd.


Hur har ni emottagits av arbetsgivare?

– Arbetsgivarna börjar förstå att vi är en kraft att räkna med och att vi inte kan ignoreras. Det finns också dom som börjar förstå att vi kan vara till hjälp för att driva vården vidare.
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV