Startsida - Nyheter

GRUPPEN gästar Galeasen i Stockholm

Scenkonstkollektivet Gruppen gästar Galeasen i maj med sin show om onda kvinnor och kvinnlig kriminalitet. Med glitter och glam, performance och sång diskuteras hur kvinnor begränsas i samhället – inte ens inför lagen står vi lika, meddelar Teater Galeasen i ett pressmeddelande.

GRUPPEN GOES ONDA KVINNOR har spelats på Stora Teatern i Göteborg och nu kommer alltså ensemblen till Stockholm för ett gästspel.

Så här skrev Feministiskt Perspektivs Elin Weiss om föreställningen tidigare i våras:

”De lyckas mycket väl med att göra mycket av lite. De har även balanserat sina dialoger och alla tre skådespelare får lika mycket plats och imponerar inte bara tillsammans utan även var för sig. Deras olika personligheter kommer ut i showen trots att de är mycket tajta. Allt som GRUPPEN delar med sig av är lysande och hysteriskt roligt.”

GRUPPEN är en feministisk teatergrupp som sätter upp föreställningar utifrån teman som berör och utmanar. Gruppen består av Nina Haber, Elin Söderquist och Bianca Kronlöf som träffades på teaterhögskolan i Göteborg.

2011 sattes ”GRUPPEN GÖR FEDRA! ” upp på Hagateatern och Pusterviksteatern. I maj 2012 spelades "GRUPPEN GER SKULD OCH SKAM!" på Göteborgs dramatiska teater och Folkteatern i Göteborg.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV