Startsida - Nyheter

Guld för LdB FC Malmö i damallsvenskan

Malmö vinner SM-guld i fotboll för damer igen. Det är inte första gången, Malmös damlag har tagit flest SM- guld i damallsvenskan. Damallsvenskan är Sveriges högsta division i damfotboll. Serien som omfattar hela Sverige startade 1988.

Vinnaren i damallsvenskan får från och med säsongen 2005 motta vandringspriset Kronprinsessan Victorias pokal, denna pokal har Malmö haft tre gånger 2010, 2011 och får nu även 2013.

Den här gången vann de över Umeå med 2-0 med mål av Manon Melis och Sara Björk Gunnarsdotter. Därmed säkrade de guldet inför en publik på drygt 2500 på Malmö IP.

Det finns många bra individuella spelare, bland annat Ramona Bachman, framröstad i spelarnas omröstning som allsvenskans bästa spelare och Therese Sjögran, mycket erfaren landslagsspelare. Men att agera som ett lag verkar vara en viktig del i vinsten.

– Det känns fantastiskt på många sätt. Framförallt är jag stolt och glad över att vi har spelat som ett lag, kommenterar Malmös tränare Jonas Eidevall Malmöklubbens SM-seger på svenska fotbolls förbundets hemsida.

Efter segern åkte guldhattarna på och vild glädje utbröt. Antagligen jublade Malmö supportföreningen före detta ”Himmelsblå fans”, den första supportklubben i Malmö på damsidan. Föreningen bildades 2004 och är mycket aktiv vid Malmö damers hemmamatcher. Den bildades av kvinnor för att stötta kvinnor i fotboll. Föreningens ordförande heter Jessika Wiberg. Himmelsblå fans bytte namn till BOOMbastic 2007.

Tillsammans med Malmö tillhör Tyresö de två bästa lagen i damallsvenskan och spelar därför i Champions league. Malmö tar guld i damallsvenskan och segrar i sin Champions league och fortsätter därmed att vara ett framgångsrikt lag.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV