Startsida - Nyheter

Internationellt pris till Olika-bok

Modigt med Vilma och Loppan av Anneli Khayati och Mikael Sjömilla har valts ut som svenskt bidraget i Outstanding Books av International board on books for young people - IBBY. Det framgår av ett pressmeddelande från Olika förlag, som gett ut boken.

Utnämningen innebär bland annat att boken kommer att visas i en internationell katalog och delta i en internationell vandringsutställning. Dessutom kommer den att ställas ut i Oslo på Haug Municipal Resource Centre for Young People with Disabilities.

– Det känns riktigt roligt att böckerna uppmärksammas eftersom alla får vara med i mina böcker - på ett likvärdigt sätt! Nu får de en chans att spridas så att många kan få ta del av dem, säger Anneli Khayati i pressmeddelandet.

Karin Salmson på Olika förlag framhåller att böckerna om Vilma och Loppan speglar mångfald på flera sätt och kombinerar olika normbrytande faktorer.

– För Olika är det extra roligt eftersom vi i år kommer att presentera våra titlar internationellt i Bologna efter det stora internationella intresse vi märkt för förlaget, säger hon.

Modigt med Vilma och Loppan är den första boken av tre om Vilma och Loppan, en serie böcker som fångar vardagsdramatiken kring känslor som mod och kärlek, vänskap och lojalitet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV