Startsida - Nyheter

KSAN 70-årsjubilerar

- Det unika med KSAN som paraplyorganisation är att organisationer med vitt skilda agendor har enats om en gemensam policy för arbetet med alkohol, narkotika och andra beroendeframkallande medel inklusive tobak. Genom att KSAN lyft fram folkhälsoperspektivet har det funnits en konstruktiv bas att bygga samarbetet på samt kring den gemensamma feministiska grundsynen, säger Maj-Inger Klingvall, som är ordförande för KSAN, i ett pressmeddelande.

KSAN är ett partipolitisk och religiöst obundet nätverk och en paraplyorganisation. Bland medlemmarna återfinns politiska kvinnoförbund, invandrarkvinnoorganisationer, läkare, barnmorskor samt kvinnojoursrörelsen.

- Vi vill få igång debatten kring vad som händer med vår hälsa när vi dricker, röker eller äter läkemedel. Vi vill öka kunskapen och insikten så att varje tjej och kvinna har gjort sitt eget val – inte reklamens eller vännernas, när hon står med glaset eller cigaretten i handen. Vi vill stärka möjligheterna till att få och kunna vara frisk hela livet, säger Maj-Inger Klingvall.

KSAN vill medverka till en samhällsmiljö utan skador och missbruk av alkohol, narkotika och andra beroendeframkallande medel som t ex sömnmedel och lugnande medel.

- Vårt arbetsfält idag är från vaggan till graven för att motsvara de behov flickor och kvinnor har. Det är en stor utmaning för KSAN, men sedan starten för 70 år sedan har flertalet olika utvecklingslinjer uppmärksammats och synliggjorts. Med det arbetet som stöd i paraplyorganisationens ryggrad bär vi KSAN:s fortsatta utveckling in i framtiden, avslutar Maj-Inger Klingvall.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV