Startsida - Nyheter

Kvinnofolkhögskolan lanserar ny kurs

Nu startar Kvinnofolkhögskolan en ny kurs som syftar till att lära ut hur man granskar rådande normer i en organisationer och föreningar utifrån kunskap om hur diskriminering verkar. Kursen avser också att visa hur organisationers arbete härigenom kan underlättas på flera plan - inte minst rekryteringen av nya medlemmar.

– Den ideella sektorn, med en mångfald av organisationer och föreningar, är inte demokratisk i sig självt. Demokrati är något som måste övas och praktiseras i verksamheten varje dag, säger Sofia Lundkvist, projektledare för ”Transversala Dialoger mot rasism” i ett pressmeddelande.

Vilka normer råder i organisationen? Hur påverkar dessa normer organisationens arbete, både det interna såväl som det utåtriktade? Det är några av de frågor som kommer att tas upp under de fyra kvällsworkshopar samt efterföljande handledningsträffar som ingår i det kurspaket som projektet erbjuder.

– De normer som råder i en organisation påverkar också vilka man lyckas nå och engagera, att detta hänger ihop är viktigt att förstå, säger Sofia Lundkvist.

Kursen är kostnadsfri och vänder sig till anställda eller volontärer i ideella föreningar och startar i mitten av oktober.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV