Nyheter

Liv Strömquist på Dramaten

I dag hölls den traditionella höstsamlingen på Dramaten och flera nyheter presenterades.

Bland annat meddelades att Liv Strömquists pjäs Liv Strömquist tänker på dig i regi av Ada Berger får urpremiär på Unga Dramaten/Elverket den 31 januari.

Liv Strömquist tänker på dig presenteras som en rolig, analytisk och feministisk föreställning om kärlek - baserad på Liv Strömquists serier. Urpremiär på Unga Dramaten/Elverket.

I pjäsen möter Whitney Houston, Nancy Reagan, Britney Spears och en massa andra personer som drabbats av ojämlika relationer. Och vi får fundera på sånt som Liv Strömquist tänker på: Som varför kvinnliga fångar inte får kärleksbrev och varför alla blev arga på Yoko Ono när John Lennon valde att jämt vara med henne istället för med Ringo Starr.

Bland de medverkande återfinns David Book, Eric Stern, Sanna Sundqvist och Ana Gil De Melo Nascimento.

Bland höstens nyheter fanns också Sanna Sundqvists monolog Jag borde få något slags pris och Dödspatrullen av Marie-Louise Ekman.

Dramaten kommer under hösten och våren att fokusera på temat nationalism, i samarbete med CaféTeatret i Köpenhamn och Nationaltheatret i Oslo.

Temasatsningen på nationalism inleds i november med det danska gästspelet Manifest 2083 - En föreställning om hur Anders Behring Breivik ser sig själv av Christian Lollike.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV