Startsida - Nyheter

#MNF2014: Gertrud Åström till Skövde

Tisdag den 10 september kommer Gertrud Åström till Högskolan i Skövde för att tala under rubriken ”Nu är det action som gäller” inför ”Nordiskt Forum Malmö 2014. Gertrud Åström, ordförande i Sveriges Kvinnolobby, kommer då till Skövde för att inspirera och informera.

- Forumet handlar om att sätta agendan för framtiden. Därför hoppas vi att så många som möjligt tar chansen att lyssna på Gertrud Åström och diskutera hur vi och våra organisationer kan vara med och göra ett historiskt avtryck, säger Hilda Rolfsdotter från föreningen jämställda.nu, som tillsammans med Högskolans mångfaldsgrupp står bakom upptaktsmötet.

Nordiskt Forum kommer att genomföras 12-15 juni 2014 och arrangeras av organisationer ur kvinnorörelsen i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Grönland, Färöarna och Åland. Målet är att skapa en mötesplats, för att ta pulsen på de jämställdhetspolitiska utmaningarna och formulera konkreta krav och strategier för att uppnå ett jämställt samhälle.

- Forumet kommer att ha ett officiellt program, men det är alla kringaktiviteter som skapas av deltagare från de nordiska länderna, som gör mötet till en händelse utöver det vanliga. Något som ingen som vill ha ett jämställt samhälle kan missa, säger Hilda Rolfsdotter.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV