Startsida - Nyheter

Nilla Fischer nominerad till årets homo

Det stod mellan Caroline Seger och Nilla Fischer. Två landslagsspelare som kommit ut samma år, men Fischer hade ett försprång. Medan Seger kom ut i den okända tidningen Topphälsa, gjorde Fischer omslaget på QX, annonserade ut sitt kommande giftermål via riksmedia, och knep priset som årets flata på flatgalan i somras.

Nu är det Fischer som har chansen att slå fyra grabbar på fingrarna genom att bli Årets homo. De övriga nominerade till QX gaygalas viktigaste pris, årets homo, heter Rikard, Erik, Peter och Robert. Ni hör ju, årets gaygala blir långt från en flatfest. Men några guldkorn i nomineringsskörden hittar vi!

Podcastparet Cissi Ramsby och Lovisa Fischerström är nominerade till årets Keep up the good work för sin personliga och uberlesbiska radiopodcast Ramsby/Fischerström där vi bland annat fått vara med på strap-on-testning. Loreens informella EM-dänga, We got the Power, är nominerad till årets låt, och sveriges just nu bästa musikduo, Icona Pop är nominerade till årets artist.

Kul också att det lesbiska succéåret inom tv-världen märks bland nominerigarna. Sajten afterellen.com konstaterar nöjt att vi aldrig kunnat se så många lesbiska karaktärer på tv någonsin just nu, och listade nyligen de 25 mest populära flatkaraktärerna. Där finns flera av de underbara flatorna Orange is the New Black som är en självskriven vinnare till QX's kategori årets tv-program kandidat till QX. Trots den svenska fantasy-boomen med Game of Thrones/True Blood-hysterin har den kanadensiska flatpärlan Lost Girl fått se sig besegrad av – Håll i er – Hela Sverige bakar, är för mig ett mysterium.

Andra stora frågetecknet är hur Känn ingen sorg, håkan-filmen smugit sig in jämte Blå är den varmaste färgen, som seriös årets-film-kandidat. Det är ett skämt. Blå är den varmaste färgen är en av dom bästa flatfilmerna som gått på bio nånsin, och känn ingen sorg får Göta kanal 2 att framstå som ett mästerverk.

Så hur kommer det sig, trots detta succé-år för flatorna, att det ändå inte syns bland nomineringarna? Som jag nämnde, kom Caroline Seger inte ens med, trots att det räckte för bögarna att sjunga lite karaoke på tv4 för att kvala in.

Enligt QX's chefredaktör måste flatorna bli bättre på att rösta. Men QX kan också bli bättre på att ha med flator i sin tidning. Av 12 omslag i år hade endast två flator på omslaget.

QX gaygala äger rum på Cirkus den 3e februari, och delar av galan sänds på tv4 den 8e februari 21.30.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV