Startsida - Nyheter

Ny feministisk sportblogg

I veckan lanserades en ny sportblogg på nätet, Bortom linjen. Där trängs de klassiska sportavdelningarna innebandy, ishockey och basket med jämställdhet, sexism och rasism.

- Vi tycker att det finns så otroligt mycket där ute som aldrig sägs, aldrig skrivs och aldrig lyfts upp, säger Bortom linjens Alva Nilsson. Till viss del på bekostnad av herrfotboll och herrishockey. Det vill vi ändra på.

I redaktionen återfinns förra feministiskt-perspektiv-medarbetaren Ida Ali-Lindqvist, och också Alva Nilsson som även i fortsättningen kommer skriva för Damfotboll.com

Frågan är ju vilken av hennes två sajter vi ska följa för att hålla oss uppdaterade om just fotboll?

– Damfotboll.com, av den enkla anledningen att sidan har texter och referat från näst intill samtliga matcher i de två högsta divisionerna i Sverige (de innebär cirkus 15 matchrapporter på en helg). Vill man däremot läsa om varför sportvärlden ser ut som den gör - då ska man läsa "bortom linjen".

Det finns alltså ingen anledning att vara orolig för att sajten ska dränkas av fotbollssnack. I redaktionen hittar vi även jämställdhetsveteranen Elisabeth Wahl.

"Det finns egentligen ingen sport jag tycker är ointressant, men jag skriver helst om ishockey, läktarkultur och om området där sport och politik möts", skriver Elisabeth Wahl på bortom linjens hemsida.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV