Startsida - Nyheter

Ny festivalchef klar för Stockholm Pride

Stockholm Pride har utsett Jörgen Eriksson, tidigare vd för NK Glas, Porslin & Kök, till ny festivalchef. Hans långa erfarenhet inom affärsutveckling och intresse för hbtq-frågor framhålls som viktiga i sammanhanget. I ett pressmeddelande beskriver styrelsen för Stockholm Pride valet som självklart.

– Jag är väldigt glad att Jörgen har valt att tack ja till det här uppdraget. Hans gedigna erfarenhet från affärslivet gör att vi kommer kunna flytta fram och stärka positionerna ytterligare för Stockholm Pride, säger Peter Rimsby, ordförande.

Jörgen Eriksson tillträder tjänsten omgående och kommer att börja med att ta fram en ledningsgrupp som kan inleda förberedelserna för årets festival. Såhär kommenterar han sitt uppdrag:

– Stockholm Pride är intressant ur flera perspektiv – och en otroligt viktig festival för att synliggöra hbtq-frågor och stärka våra rättigheter. Jag hoppas att min erfarenhet av affärsutveckling och mitt intresse för hbtq-frågor ska kunna hjälpa oss att ytterligare stärka Stockholm Pride i vårt arbete att skapa större acceptans i samhället för hbtq-personer och vår livssituation.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV