Startsida - Nyheter

Ny sportpodd i vardande

Kvinnor är underrepresenterade inom sportjournalistiken. Det tycker Linda Åberg och Cecilia Edström som i januari startar Sportpodden där enbart kvinnor kommer att höras. Det kan handla om allt från idrottsutövare till makthavare inom idrotten. De har båda två erfarenheter från sportredaktioner runtom i landet och tycker att de kvinnliga rösterna ofta försvinner i mediebruset, att de saknar en naturlig plats, och det menar Linda Åberg och Cecilia Edström är ett demokratiskt problem. I Sportpodden ska de få ta plats, breda ut sig och få prata till punkt.

– Ofta finns det något extra intressant med de gäster vi har. Kanske har de varit med om något ordinärt i sitt liv eller sin sportsliga karriär. I första hand vill vi fokusera på det speciella med just dem. Sedan vill vi att lyssnarna ska få lära känna de här personerna lite bättre. Ge dem tid och utrymme för utsvävningar. Programmen blir allt mellan 30 minuter till dryga timmen och på den tiden hinner man med rätt mycket, säger Cecilia Edström.

Även om innehållet i podden fokuserar på kvinnor i sportens värld hoppas Cecilia Edström och Linda Åberg att alla som är intresserade av idrott och människor ska vilja lyssna.

– Vi har ingen speciell målgrupp egentligen utan hoppas att med intressanta gäster kunna bidra med något till alla, säger Cecilia Edström.

Nyligen beviljades de ett stipendium på 10 000 kronor från Svenska sportjournalistförbundet. De pengarna ska de använda till en inspirationsresa till Sky Sports i Storbritannien.

Än så länge är det hemligt vilka de fyra bokade intervjupersonerna är.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV